Moley Robotics demonstreerde op de Hannover Messe een volledig geautomatiseerde robot-keuken. Met dit systeem, waarvan de consumentenuitvoering in 2017 beschikbaar zal zijn, worden de handelingen van de kok door robothanden nagebootst. Het uiteindelijke product zal naast werkblad en kookplaat ook een geïntegreerde oven, koelkast en vaatwasser bevatten. De keuken kan via een touch-screen of op afstand via een smartphone worden bediend en biedt de mogelijkheid om eigen recepten naar de recepten-database te uploaden.

De robotkeuken kan ook als een normale keuken worden gebruikt. De robotarmen worden dan buiten het zicht ‘opgeslagen’. Bij gebruik in robot-modus wordt de werkruimte met glazen panelen afgeschermd om de veiligheid (als er niemand thuis is) te waarborgen. In het systeem zijn de handbewegingen van Tim Anderson, winnaar van het BBC-programma Master Chef, opgeslagen.



Zo’n technologisch hoogstandje is natuurlijk niet goedkoop: de complete keuken kan op de website van Moley Robotics worden gereserveerd voor prijzen variërend van US$ 14.000 tot US$ 22.000. De levering vindt naar verwachting plaats in 2018.