Het startup-bedrijf Ascent Aerosystems heeft een succesvolle Kickstarter-campagne gevoerd voor de Sprite, een drone voor onder andere professionele fotografen en outdoor-sportliefhebbers. De Sprite is gemakkelijk mee te nemen, kan tegen een (flink) stootje, is eenvoudig in het gebruik en beschikt over een krachtige automatische piloot.

De Sprite heeft een andere constructie dan de meeste drones en is hierdoor geschikt voor ruw terrein. De drone is waterdicht en een landing in bijvoorbeeld struikgewas is door de intrekbare rotorbladen geen enkel probleem. De Sprite heeft een ingebouwde autonome automatische piloot met GPS en ‘inflight’ telemetrie, en is zonder meer geschikt voor gebruik met bestaande gratis besturingssoftware zoals Tower, DroidPlanner en MissionPlanner voor pc’s en Android-apparaten. Hiermee kunnen onder andere vluchtroutes worden geprogrammeerd door deze op het scherm van een Android tablet of smartphone te tekenen.



Met de Sprite kan er ook om objecten heen worden gecirkeld waarbij de ingebouwde in twee richtingen draaibare camera van de Sprite stabiel op het object blijft gericht.
De actieradius is meer dan zes kilometer, afhankelijk van het soort vlucht, de omgeving en de meegevoerde apparatuur.