Bosch Sensortec heeft op de CES de barometrische druksensor BMP380 voorgesteld, de allerkleinste en nauwkeurigste druksensor die het bedrijf tot nu toe heeft gemaakt, met afmetingen van 2x2x0,75 mm. De BMP380 is bedoeld voor toepassing in drones, smartphones, tablets, wearables en andere mobiele apparaten om nauwkeurig hoogteveranderingen te kunnen meten.

De nieuwe BMP380 is nauwkeuriger dan zijn voorgangers en heeft een groot meetbereik van 300 hPa tot 1250 hPa. Praktijktesten hebben aangetoond dat de relatieve nauwkeurigheid ±0,06 hPa bedraagt over een temperatuurbereik van 25 tot 40 °C. De absolute nauwkeurigheid tussen 300 en 1100 hPa ligt op ±0,5 hPa tussen 0 en 65 °C. Druk en temperatuur kunnen worden opgeslagen in het ingebouwde FIFO van 512 bytes. De nieuwe FIFO en interrupt functionaliteit bieden eenvoudige toegang tot data en opgeslagen gegevens. Dit verbetert het gebruiksgemak, terwijl het het energieverbruik wordt beperkt tot slechts 2,0 µA bij 1 Hz tijdens volledig gebruik.

Bosch gebruikt voor de productie van zijn MEMS druksensoren een zelf ontwikkeld "Advanced Porous Silicon Membrane" (APSM) proces. De nieuwe luchtdruksensor heeft een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding in combinatie met een laag stroomverbruik en geringe afmetingen (meer dan een derde kleiner dan de vorige generatie BMP280). De sensor is leverbaar in het tweede kwartaal van 2017.