Slim product, slim maken

De beurs Electronics & Applications 2017 (30 mei t/m 1 juni, Jaarbeurs Utrecht) staat in het teken van ‘slim product, slim maken’. Electronics & Applications is dé beurs waar bezoekers komen die slimme producten ontwikkelen of willen laten ontwikkelen. Hier zien bezoekers op welke manier elektronica een product en het gebruik daarvan kan verbeteren.

Bezoekers kunnen op de beurs de totale keten bekijken die nodig is om een slim product te produceren. E&A 2017 is niet alleen dé plek voor engineers, maar ook voor niet-techneuten die op zoek zijn naar innovatie op het gebied van vormgeving, ontwikkeling (hard- en software), productie/assemblage, componenten en productie-, test- en meetapparatuur. Deze aspecten zijn natuurlijk op de beursvloer terug te vinden, zowel in de beursprojecten als in het conferentieprogramma. Hiermee is een bezoek aan E&A 2017 zeker meer dan de moeite waard.

Grotere hal, meer te zien

Door de toename van het aantal exposanten en de groei van het aantal gevraagde m2 verhuist de beurs van hal 8 naar hal 7 van de Jaarbeurs Utrecht. Hiermee zijn er groeimogelijkheden voor grotere stands en is plaats voor nieuwe initiatieven. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de basis van de beurs. E&A vindt plaats in één hal en exposanten maken gebruik van standaard standbouw. Hierdoor blijft het beursbezoek overzichtelijk en efficiënt.

Gadget Kiss LoRa live geproduceerd

GEPRO|Electronics ontwikkelt de gadget voor E&A 2017. De gadget heeft de naam “KISS LoRa” gekregen. Hiermee wil de ontwikkelaar aantonen hoe eenvoudig het Internet of Things werkt. Op de beurs staat een complete productielijn waar de gadget geproduceerd, geprogrammeerd en getest wordt. 1.800 bezoekers zullen de gadget in vijf stappen kunnen verzamelen. Bij de laatste stap wordt een online account gekoppeld aan de gadget. Daarna komen de sensorwaardes van de gadget via de LoRa-verbinding binnen op het individuele cloudplatform. Door in te loggen is het mogelijk om de sensorwaarden van de gadget overal ter wereld via internet uit te lezen, op voorwaarde dat de gadget LoRa-dekking heeft van The Things Network, een community die een open-source IOT LoRa-netwerk uitrolt over de hele wereld.

Wienke Giezeman, mede-oprichter van The Things Network, geeft aan dat hij niet zo in zit over de dekking. Hij heeft zich als doel gesteld om tijdens Electronics & Applications de laatste blind spots in Nederland ook afgedekt te krijgen. Deze dekking kan gerealiseerd worden als iemand zelf een gateway aanschaft en deze op de blind spot plaatst.

Het meetplatform met Arduino is na de beurs goed te gebruiken als ontwikkelboard om eigen applicaties te ontwikkelen.