AppMyProduct is een nieuw platform voor internet-apps, waarmee embedded producten zonder ‘infrastructuur-gedoe’ kunnen worden bediend. Bij AppMyProduct wordt een voorbeeld-app als startpunt van de ontwikkeling gebruikt, en staat een kant-en-klare communicatie-infrastructuur ter beschikking die is gebaseerd op het prijswinnende Nabto-platform. Op dit moment heeft Nabto een installed-base van meer dan een miljoen embedded apparaten waarbij via internet een groot aantal producten op afstand worden bediend, zoals deursloten, inbraakdetectiesystemen, zonnepaneel-inverters, IP-camera’s, drones, thermostaten, speelgoed en robotstofzuigers. 

Volgens Nabto zijn problemen met de infrastructuur bij het bouwen van afstandsbedienings-apps verleden tijd. De oplossing van het Deense bedrijf bestaat uit slechts twee stappen: de toevoeging van een minimale hoeveelheid AppMyProduct software aan de firmware van het product, en het ontwikkelen van de app zelf. 

Het ontwikkelen van de app houdt simpelweg in dat een bestaande voorbeeld-app voor de bediening van een verwarming wordt aangepast. “Zodra dit voorbeeld werkt, is het eenvoudig aan uw eigen scenario aan te passen: U kunt de gebruikersinterface aan uw wensen aanpassen, de service-interfacedefinitie updaten en uw eigen back-end gebruiken”. Alle “vervelende details” (Nabto) worden voor u uitgevoerd: pairen van gebruiker/apparaat, toegangscontrole, beveiligde communicatie, enzovoorts. 

AppMyProducts is een cross-platform voor zowel iOS als Android. Het ondersteunt meerdere businessmodellen zoals gratis toegang, betaling door de eindgebruiker of betaalde abonnementen per apparaat. 

De beveiliging is state-of-the-art (RSA, AES, SHA). Ook zorgt het gebruik van meerdere over de wereld verspreide datacenters voor maximale prestaties en redundantie. 

Voor meer informatie, zie www.appmyproduct.com
Maak kennis met AddMyProduct op de Nabto-stand op Embedded World (Stand 5-520c)