Gratis nieuw artikel: optische probe voor de oscilloscoop

29 januari 2020, 00:00
Gratis nieuw artikel: optische probe voor de oscilloscoop
Gratis nieuw artikel: optische probe voor de oscilloscoop
Met de complimenten van het Elektor Lab en de redactie presenteren we u hier een nog niet eerder gepubliceerd artikel dat u gratis online kunt lezen wanneer u een geregistreed lezer van het Elektor e-zine bent. ‘Gratis nieuwe artikelen’ worden elke twee weken gepubliceerd, afgewisseld met ‘gratis oude artikelen’.

Deze keer presenteren we u een optische probe voor de oscilloscoop. Het artikel valt onder de categorie ‘Homelab-projecten’, wat betekent dat het materiaal veeleer bedoeld is om u tot eigen experimenten aan te zetten en uw vaardigeden te vergroten, dan simpelweg een kant-en-klaar getest Elektor-ontwerp na te bouwen.

De optische probe is een compleet analoog ontwerp op basis van een BPW34-fototransistor; de probe kan behulpzaam zijn bij het onderzoeken van problemen met moderne lichtbronnen zoals LED-lampen – u kunt daarbij denken aan flikkeren, helderheidsvariaties en rimpel op de voedingsspanning.

Om met behulp van een normale oscilloscoop licht op verlichtingsproblemen te laten schijnen, gaat u snel naar uw gratis artikel!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items