Om te beginnen een welgemeend “dank u wel” van het team en mijzelf voor de gehele Elektor-community – het is op dit soort momenten dat we er aan worden herinnerd hoe gelukkig we zijn om actief aan zo’n betrokken gemeenschap te kunnen deelnemen!

De online-lezersenquête 2016 van Elektor trok meer dan 7.000 inzenders uit 90(!) landen, aan wie we zo’n 5.000 vouchers hebben weggegeven om in de Elektor-shop te besteden. Met zoveel reacties op de enquête zijn we er behoorlijk zeker van dat dit voldoende kennis oplevert om onze diensten te kunnen blijven verbeteren.
 
Hier volgen enkele feiten en cijfers die uit het onderzoek naar voren kwamen:
 
  • Het merendeel van de deelnemers aan de enquête valt onder de categorie elektronica-thuislabs;
  • 66% is lid van Elektor;
  • De meeste klanten van de Elektor-store zijn geïnteresseerd in boeken en zelfbouwprojecten;
  • 63% van de klanten van de Elektor-store vindt de prijzen precies goed;
  • De meeste deelnemers kennen Elektor al meer dan 20 jaar;
  • ‘Analoog ontwerpen’ en ‘testen & meten’ zijn onderwerpen die de deelnemers vaker in Elektor Magazine zouden willen terugzien.

Misschien omdat ik wat betreft elektronica in het algemeen een relatieve buitenstaander ben, viel het mij op dat 90% van de lezers van Elektor hun exemplaar van het magazine bewaren om het later nog eens te lezen.

Ik hoop dat u deze korte update van feiten en cijfers met betrekking tot onze community leuk vindt – nogmaals bedankt voor uw betrokkenheid!
En dan nu de vraag waar velen van u ongetwijfeld een antwoord op willen hebben: “Ben ik een van de winnaars van de loterij?” Wel, hier volgen de namen van de 15 gelukkige winnaars. Hartelijk gefeliciteerd!

Dirk Chapitre
Ioan Boscu
Jennifer Aubinais
Kari Kokkonen
Laura De Baets
Lennart Jarlevang
Louis Lenchant
Martin Baumberger
Michel Vallet
Rick Haaksema
Sabine Quilitzsch
Sermet Eray
Stevica Damjanovic
Tim Bakker
Valentina Ivanov