Nauwkeurigheid

Ook blijkt de waarde in decivolts niet erg nauwkeurig; die wijkt soms meerdere millivolts af. Het lijkt wel of er bepaalde waarden ontbreken, misschien omdat het display de gemeten waarde toont, of omdat de voeding gewoon niet alle waarden kan produceren (of allebei). Ik kreeg de spanning op de output ook niet precies op nul, hij wilde niet lager gaan dan 15 mV. De instelling in decivolts wordt pas betekenisvol vanaf 30 mV.
 
PeakTech PSU 6225 A
De PeakTech 6225 A levert iets meer dan de gespecificeerde 5 Ampère.

Lineariteit

Ik heb een multimeter aangesloten op de output en de spanning gemeten over het bereik van 1...31 Volt. Daarbij vond ik een perfect lineaire curve over het hele bereik. Inderdaad, dat is één hele Volt meer dan gespecificeerd. En ook de stroombegrenzing gaat tot 5,1 A, 100 mA meer dan beloofd door de fabrikant. De stroombegrenzing vertoonde alleen een heel kleine afwijking bij grotere stromen.

Conclusie

Ik heb de PeakTech 6225 A nu enkele weken in gebruik en ik ben geen tekortkomingen tegengekomen. Om heel eerlijk te zijn ben ik nooit tot het uiterste gegaan, maar het is gewoon een handige voeding met een goed bereik en hij is in staat om genoeg stroom te leveren voor de meeste van mijn toepassingen. Hij doet gewoon wat hij moet doen. Dit is een betaalbare universele voeding, geschikt voor de meeste elektronicahobbyisten, vooral als ze weinig ruimte tot hun beschikking hebben.
 
3/3
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items