Meer dan Arduino

Hoewel de Arduino Primo is bedoeld als een Arduino-kaart die kan worden geprogrammeerd met de Arduino-IDE, kan het ook interessant zijn om hem te zien als een nRF52-kaart met WiFi en enkele andere functies. De nRF52 is een populaire MCU waarvoor op het Internet veel projecten en toepassingen te vinden zijn. Zo draait bijvoorbeeld het open source Apache Mynewt OS dat is bedoeld voor IoT-toepassingen en wearables op de Primo.

De draadloze module van de nRF52 is voornamelijk bedoeld voor BLE, maar kan ook worden gebruikt voor eigen protocollen. Nordic levert bijvoorbeeld een ANT+-stack. De chip is trouwens klaar voor Bluetooth 5.

 
The Arduino LED is on pin 9, not on pin 11
De Arduino-LED zit op pen 9, niet op pen 13.

Conclusie

De Arduino Primo vormt samen met één of meer Core-kaarten een interessant platform voor IoT- of connected toepassingen. De tap-to-connect-functie maakt de nodes gemakkelijk inzetbaar, terwijl de Primo zelf zorgt voor de verbinding met het Internet. Er is ruimschoots software-ondersteuning beschikbaar voor beide kaarten en hun processors.
Natuurlijk is het niet nodig om een Primo Core-kaart te gebruiken in combinatie met de Primo, beide kaarten kunnen ook heel goed afzonderlijk worden gebruikt. Met zijn lage energieverbruik en vele sensoren is de Primo Core ook heel geschikt voor autonome (wearable) toepassingen.
 
3/3
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items