Afkoelen

Als de soldeerpasta is omgezet in gesmolten soldeerlassen, moet de oven beginnen met afkoelen. Snel afkoelen geeft sterkere lassen, langzaam afkoelen vermindert de mechanische belasting van de kaart. Wat in uw geval het beste is, is afhankelijk van uw print. Hoewel de eC-reflow-mate geen actieve koeling heeft, is er wel een temperatuurtrigger voor het openen van de la. Als de temperatuur onder de drempelwaarde komt, opent de oven zijn lade en activeert een ventilator (die moet worden verbonden met een externe afvoereenheid). Door gebruik te maken van deze optie kan het afkoelingsprofiel in twee stukken worden verdeeld: het ene voor langzaam afkoelen en het andere voor snel afkoelen.

Nu we het toch over afkoelen hebben: de eC-reflow-mate heeft een geïsoleerde behuizing om het energieverlies te minimaliseren en de buitenkant koel te houden voor de veiligheid.

Dubbelzijdige printen

Met een echt praktische reflow-oven kunnen we ook kaarten met componenten op beide kanten in één keer solderen. De eC-reflow-mate maakt dit mogelijk met verwarmingselementen aan de onderkant. Ook die kunnen met behulp van eC-reflow-pilot nauwkeurig worden bestuurd.

 
Eurocircuits eC-reflow-mate touch screen
Het 3,5"-aanraakscherm van eC-reflow-mate.

Conclusie

De reflow-soldeeroven eC-reflow-mate V4 van Eurocircuits is een krachtige en praktische oven geschikt voor het maken van prototypes en kleine productieseries. Hij is gemakkelijk te bedienen dankzij zijn 3,5”-aanraakscherm en het Windows-programma eC-reflow-pilot dat de gebruiker met een paar muisklikken volledige controle geeft over de thermische profielen. De stevige kwaliteit garandeert een levensduur van vele jaren.

Tot slot nog enkele praktische details. De afmetingen zijn 520 (d) x 620 (b) x 245 (h) mm en het gewicht is ongeveer 25 kg. De oven werkt op 230 VAC / 50 Hz en verbruikt niet meer dan 3000 W. De maximaal mogelijke temperatuur is 288 graden Celsius, zodat hij ook geschikt is voor loodvrij solderen. Verbruiksproducten voor de reflow-oven zijn hier verkrijgbaar.

 
More information on Eurocircuits TV.
3/3
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items