Microchip kondigt nieuwe dubbel- en enkelkerns dsPIC33C digitale signaalcontrollers (DSC’s) aan met meer opties om tegemoet te komen aan de veranderende toepassingseisen met betrekking tot geheugen, temperatuur en functionele veiligheid. Deze opties zullen systeemontwerpers helpen bij het ontwerpen van high-end ingebedde besturingstoepassingen die vragen om flexibele opties voor het aanbieden van schaalbaarheid als de complexiteit van projecten toeneemt.
 
Belangrijkste eigenschappen:
  • Meer geheugen en functionele beveiligingsfuncties voor auto’s en draadloos laden
  • Geeft schaalbaarheid voor projecten die steeds complexer worden met pen-compatibiliteit naar dsPIC33CH/K
  • dsPIC33CH512 uitgebreid naar 512 KB flashgeheugen en verdrievoudigd programma RAM naar 72 KB
  • Voordelig geprijsde dsPIC33CK64 heeft 64 KB flashgeheugen op een minuscuul printoppervlak van 4x4 mm

De nieuwe dsPIC33CH512MP508 dubbelkerns DSC geeft ondersteuning aan toepassingen die vragen om grotere programmageheugens. De dsPIC33CK64MP105 enkelkerns DSC voegt een voordelig geprijsde versie toe voor toepassingen die volstaan met een kleiner geheugen en printoppervlak. Ontwerpers krijgen schaalbaarheid over productlijnen met deze nieuwe componenten die pen-tot-pen compatibel zijn binnen de dsPIC33CH en dsPIC33CK series. 

De dsPIC33CH512MP508 (MP5) serie breidt de recent geïntroduceerde dsPIC33CH uit met flashgeheugen dat groeit van 128 KB tot 512 KB en verdrievoudigt het programma RAM van 24 KB tot 72 KB. Dit geeft ondersteuning voor grotere toepassingen met meerdere softwarestacks of groter programmageheugen, voor auto’s en draadloos laden. Er is meer geheugen nodig voor het verwerken van AUTOSAR software, MCAL stuurtrappen en CAN FD periferie in toepassingen voor auto’s. Het implementeren van draadloos laden in auto’s vraagt om extra softwarestacks voor het Qi protocol en omringend-veld communicatie (near-field communication; NFC), waarvoor zelfs nog meer programmageheugen nodig is. Het gebruik van live update voor real-time firmware updates is onmisbaar voor systemen met een hoge beschikbaarheid, maar dit verdubbelt tevens de algehele geheugenomvang. In de dubbelkerns componenten kan de ene kern werken als master terwijl de andere als slave wordt gedefinieerd. De slave kern is handig voor het uitvoeren van toegesneden, tijdkritische besturingscode, terwijl de master kern zich bezighoudt met het draaien van de gebruikersinterface, het systeembeheer en de communicatiefuncties. Beschikt men over twee kernen, dan is partitionering van de softwarestacks een mogelijkheid voor de parallelle verwerking van het Qi protocol en andere functies, zoals NFC voor het optimaliseren van de prestaties van draadloze laadtoepassingen in auto’s.