Omdat iedereen het de afgelopen weken over ChatGPT lijkt te hebben, besloten wij het ook eens te proberen. In deze video bekijken we deze geweldige chatbot om te zien of het zinvol kan zijn als hulpmiddel bij het ontwerpen van elektronische schakelingen en het schrijven van embedded software.

Zoals deze video laat zien, vonden we dat ChatGPT best een slim stukje software is, maar dat je er niet op moet vertrouwen als serieus ontwerpgereedschap. We raden ten zeerste aan om voorzichtig om te gaan met de antwoorden en suggesties. Toch kan het met verrassende ideeën en verbanden komen waar je misschien niet eerder aan gedacht had. Dus, waarom gebruik je de chatbot niet als sparringpartner om ideeën mee uit te wisselen?

    Wat vind je van ChatGPT?

    ChatGPT kan het mis hebben

    En ook al kan ChatGPT niet opzettelijk valse of misleidende informatie geven, het kan er wel volkomen naast zitten. Het is duidelijk dat het slechts zo goed is als de informatie waarover het beschikt. Oftewel, de kwaliteit van de output wordt bepaald door de kwaliteit van de input. Het is als een chattende Wikipedia: geloof niet alles wat het je vertelt.

     

    Wil je meer leren over AI?

    AI voor beginners (1)
    AI voor beginners (2)


    Vertaling: Hans Adams