Ook de business van Elektor wordt op diverse plaatsen geraakt en het vraagt een alerte en creatieve aanpak om deze tijd goed en gezamenlijk door te komen. Ons hele team is druk om dit zo goed mogelijk en met zo weinig mogelijk tegenslag voor onze leden in goede banen te leiden. Maar het gaat ons lukken!

Deze tijd levert ook veel moois; een sterk gevoel van solidariteit en de vele initiatieven die daaruit volgen zijn overal terug te zien. Grote en kleine hartverwarmende projecten om de wereld een beetje beter te maken. En ondanks het feit dat we zelf goed moeten opletten, wil Elektor als team en als bedrijf graag een bijdrage leveren. Als dat even niet kan door zelf te investeren, dan willen we dat graag doen door hulp bij te dragen voor de vele initiatieven die we om ons heen zien ontstaan. 

Onder het label Elektor Helps stellen wij daarom onze platforms open voor een ieder die onze tools, ons platform en onze kennis logisch en zinvol kan inzetten voor een goed doel. Gratis. 

De wereld van Elektor Helps


Elektor Helps: Content

Bovendien merken we dat het in deze tijden niet vanzelfsprekend is dat wie dat wil ook daadwerkelijk toegang heeft tot onze content. Door diverse lockdowns, door verandering bij de post maar natuurlijk ook verschoven prioriteiten heeft op dit moment niet elke engineer toegang tot onze content.

Wij denken dat het ook nu, terwijl landen al weer aan het versoepelen zijn, het nog steeds zinvol is om bij te springen. Vandaar dat we onder het Elektor Helps label engineers en makers in de meest getroffen landen wat hulp willen bieden. Dit kan zijn in de vorm van verlaagde verzendtarieven tot zelfs een gratis Green Membership voor diegenen in de moeilijkste omstandigheden. En dat blijven we doen voor zo lang als het virus het dagelijkse leven bemoeilijkt, in elk geval drie maanden maar zo nodig een jaar of langer.

In elk land waar we het Elektor Helps programma opstarten bieden we ook een passend speciale voorziening exclusief voor onze bestaande, betalende abonnees, zoals een stevige coupon, zonder voorwaarden, voor in de Elektor webshop.

Voor onze industrie partners is het eveneens een lastige tijd nu belangrijke evenementen hun deuren sluiten en het moeilijk is om qua marketing en communicatie vooruit te plannen. Ook op dit gebied passen wij momenteel onze benadering aan. Het koppelen van een een editie aan een evenement is momenteel niet handig. Wél is het logisch om een platform te bieden om de boodschap die daar plaats had moeten vinden op een alternatieve wijze in te vullen. 

De komende edities van ons Elektor Industry Magazine worden daarom frequenter en multimedialer aangepakt. Een maandelijks thema, ingegeven door de actuele behoefte en situatie wordt online, als e-publicatie, maar ook in de vorm van redactionele webinars en podcasts vormgegeven. Bovendien stellen we al deze content vrij beschikbaar in onze groeiende community. De speciale Elektor Helps - Electronics in challenging times e-edities worden gedurende de komende vier maanden actief verzonden naar 120,000 engineers wereldwijd. 


Elektor Helps projects

Elektor helpt natuurlijk al jaren engineers met projecten op het eigen online LAB, een plek waar een prachtige diversiteit aan projecten samen komen. Dit vormt de kern van ons bestaan en dat gaan we natuurlijk niet veranderen. Ook in het online Elektor LAB zijn de  capaciteiten aan het werk gezet tijdens de periode, resulterend in geweldoige nieuwe ideeen die allicht ook behulpzaam zijn voor anderen Of het nu voor fun is of voor de maatschappij wij willen onze community graag aanmoedigen die projecten te delen. Dat hoeft niet direct nieuwe beademingsapparatuur op te leveren. Het kan ook gewoon een leuk klein projectje zijn dat leuk is om te delen met een groete groep gelijkgestemden van wie er momenteel nog steeds heel wat tegen hun zin thuis zitten. Gewoon iets leuks helpt ook!Elektor Helps Logo

Uiteraard weten we dat er al vele initiatieven zijn die engineers oproepen om hun kennis en kunde in te zetten voor het goede doel. Toch willen wij ook hier een klein zetje geven. Niet om ook maar ergens de schijnwerpers van een goed initiatief weg te nemen, maar juist om er meer schijnwerpers op te zetten. Of om dat laatste beetje motivatie te geven om toch dat project nog eens ‘om te denken’. Doe mee of bekijk onze kleine contest, wij hebben gezorgd voor een klein zetje in de rug, maar het gaat natuurlijk om meer.
 

Elektor Helps: netwerk

Als bedrijf dat al zestig jaar actief is, heeft Elektor uiteraard een geweldig netwerk opgebouwd. Niet alleen met puur zakelijke banden, maar meer dan eens horen we terug van topmensen bij hele grote firma’s dat de passie voor elektronica bij hen begonnen is met het lezen van Elektor. En waar niet elk bedrijf altijd de flexibiliteit heeft om zelf een initiatief te starten, hebben al enkele  partijen op de achtergrond aangegeven op hun passende wijze hulp te willen bieden voor geselecteerde initiatieven die binnen dit project de revue passeren, van productiecapaciteit tot brainpower, we staan niet alleen.

Beyond Corona

Het Elektor Helps initiatief past ons organisch en goed. Je zou kunnen zeggen dat het er altijd al in zat. Natuurlijk zijn momenteel alle pijlen gericht op Corona, maar we willen dit eigenlijk ook niet meer los laten. Enkele jaren geleden was Elektor de eerste die het onderwerp ‘Ethics in Electronics’ op de kaart zette en nog iets eerder zette we al eens onze denkkracht in voor het Nederlandse Astma Fonds door een CO2 meter voor met te ontwikkelen. Dit initiatief sluit daar goed op aan. U mag van ons dus verwachten dat we, hoewel waarschijnlijk in een ander format, projecten, groot en klein zullen blijven steunen. Van scholen die een vraagstuk hebben tot schakelingen voor een betere wereld. Elektor Helps.

Elektor Helps Multimediaal magazine