Post Project 16: Begraaf de strijdbijl en graaf de AXE op (2)

20 september 2013, 14:02
Post project 16: Begraaf de strijdbijl en graaf de AXE op (2)
Post project 16: Begraaf de strijdbijl en graaf de AXE op (2)
In deze artikelserie behandelen we verschillende aspecten van het ontwerpen van elektronicaprojecten op basis van PICAXE-microcontrollers. Dit tweede artikel gaat over schakelingen om een PICAXE-chip te voorzien van inputs en outputs met standaard elektronicacomponenten.
 
Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


Het eerste artikel in deze serie was een inleiding in het PICAXE-systeem [1], met voorbeelden voor het bouwen van een programmer voor de PICAXE. We hebben toen ook laten zien hoe we de PICAXE-chip kunnen programmeren om een LED te besturen met een drukknop. Dit artikel gaat over schakelingen om een PICAXE-chip te voorzien van inputs en outputs met standaard elektronicacomponenten. We willen in dit artikel ook laten zien, welke factoren en berekeningen een rol spelen bij de keuze van componenten voor eigen interface-schakelingen. In de volgende artikelen zullen we ingaan op meer geavanceerde, chip-specifieke interface- mogelijkheden voor de PICAXE. De mogelijkheden van een project gebaseerd op een PICAXE-chip kunnen worden uitgebreid door het toevoegen van speciale IC’s en periferie, zoals extra geheugen, keyboards, LC-displays of zelfs een seriële verbinding met een PC.

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!
Bijlage
PDF download full
130261 NL POST project 16.pdf
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items