Met een microcontroller geven we een project rekenkracht. Standaard microcontrollers worden vaak gebruikt om een specifieke taak te vervullen. Als we een microcontroller programmeren met eigen firmware, hebben we volledig de vrijheid om slimme invoer- en uitvoerfuncties te implementeren voor onze projecten. Met het PICAXE-systeem is dat voor elke hobbyist mogelijk: Een microcontroller programmeren en deze zonder ingewikkeld gedoe en tegen lage kosten koppelen met periferie.
 
Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


Het PICAXE-assortiment bestaat uit PIC-microcontrollers van Microchip, die door Revolution Education [1] zijn geprogrammeerd met speciale firmware. Het idee achter het PICAXE-systeem is dat de beste manier om met microcontrollers te leren werken, is door gebruik te maken van een goedkoop systeem waarmee zonder veel voorkennis kan worden gestart, maar dat wel beschikt over interface-mogelijkheden voor meer geavanceerde projecten in de toekomst. De PICAXE-lijn omvat microcontrollers in verschillende soorten en maten, van eenvoudige types met maar 8 pennen en beperkte mogelijkheden tot het meer geavanceerde 40-pens 40X2-type.

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!