Over dit artikel

TanBo, deel 2: de sturing

PC-gestuurde tangentiële printboormachine

TanBo, deel 2: de sturing
TanBo wordt aangestuurd door een Windows-PC, die ook de berekeningen uitvoert. De PC kan de motoren en magneten van het mechanische deel niet direct sturen, daarvoor is een interface nodig met vermogenseindtrappen. Voor een soepele gang van zaken zorgt de geïntegreerde microcontroller.In het eerste deel is het basisprincipe van deze CNC-printboormachine uitvoerig beschreven. Ook de sturing van het mechanische gedeelte kan zeker inventief worden genoemd. Tanbo wordt namelijk niet direct door de PC gestuurd, maar via de omweg van een eigen controllerschakeling. Voor een soepele communicatie tussen de Windows-PC en de controller via de Centronics-interface zijn enkele trucjes nodig, waarin het standaard Centronics-protocol niet voorziet.Vervolgens werpen we nog een blik op de betrekkelijk eenvoudige schakeling van het controllerboard. Oppervlakkig gezien betreft het een controller met PC-interface aan de ene kant en aan de andere kant de poortuitgangen met de vermogenstrappen. Maar ook hier zijn het de details die het doen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...