Over dit artikel

Auto-diagnosesystemen

De tweede generatie met gestandaardiseerde interface (OBD-2)

Auto-diagnosesystemen
Diagnosesystemen voor motorvoertuigen waren tot nu toe fabrikantspecifiek en normaliter zo opgezet dat alleen geautoriseerde dealers en werkplaatsen toegang tot de gegevens hadden. Met de komst van het gestandaardiseerde OBD-2-systeem gaat dat nu veranderen. Onder de naam EOBD-systeem wordt dit nu door een EU-richtlijn voor nieuw ontwikkelde voertuigen inmiddels verplicht gesteld. Dit artikel beschrijft de nieuwe interface in detail. In een volgend artikel zullen we ook een zelfbouw diagnose-adapter voor de EOBD-interface presenteren.
Door factoren als verbeterde betrouwbaarheid, meer comfort en niet in de minste plaats striktere milieu-eisen zijn moderne motorvoertuigen technisch steeds ingewikkelder geworden. Omdat de fabrikanten steeds sneller nieuwe modellen op de markt brengen, de kosten in de werkplaats steeds belangrijker worden en er steeds minder tijd beschikbaar is om het werkplaatspersoneel op te leiden, wordt tegenwoordig van diagnosesystemen voor voertuigen een snelle, betrouwbare en zo goedkoop mogelijke service bij foutzoeken en inspecties verlangd.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...