Over dit artikel

DOS-compatibel AVR-geheugen

Met CompactFlash en BASCOM-AVR

De CompactFlash-interface voor het 89S8252 flash-board is ook te gebruiken voor DOS-compatibele geheugenopslag voor AVR-controllers, bijvoorbeeld om data te loggen. De bijbehorende driver is met BASCOM-AVR geschreven.
De CompactFlash-interface werd door de auteur ingezet met een ontwikkelbord van Atmel (ATMEGA103 testboard) in combinatie met BASCOM-AVR. Alle poorten zijn weliswaar beschikbaar op het gebruikte bord, maar specifieke aansluitingen voor extern RAM (RD, WR en ALE) ontbreken. Dit zijn dan ook de belangrijkste uitgangspunten geweest bij het ontwikkelen van de software.
CompactFlash-interface
De interface is zonder wezenlijke aanpassingen op een microcontroller in normale I/O-mode aan te sluiten (zie figuur 1). De acht datalijnen D0...D7 worden op een controller-poort aangesloten. De overgebleven stuurlijnen bezetten slechts zes pennen van een tweede poort. Adreslijnen A0...A2 worden op pennen 0...2 aangesloten. WR (write) en RD (read) zijn met pen 3 en 4 van de stuurpoort verbonden. De chip-enable-ingang van de CompactFlash-kaart wordt via een adresdecoder (NAND-poort) aangestuurd.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...