Elektor Team
Over dit artikel

Project c+

Gegevensoverdracht sneller dan het licht

Project c+
Elektuur is zoals bekend een internationaal tijdschrift en beschikt over uitstekende relaties in het Verre Oosten. Via een van die netwerken heeft de redactie uit eerste hand informatie verkregen over een geheim project in Japan. Het gaat hier om het zogenaamde project c+. Hierbij is de letter c bewust klein geschreven omdat we het hier niet over de programmeertaal C hebben, maar over het overschrijden van de lichtsnelheid.
Het doel van dit project is het versturen van gegevens met een grotere snelheid dan de lichtsnelheid. Als het lukt om dit revolutionaire idee te verwezenlijken, dan gaat hierdoor natuurlijk ook het klassieke causaliteitsbeginsel voor de bijl. Het Elektuur-lab is erin geslaagd om uit spaarzame informatie een schakeling te ontwikkelen die dit alles aanschouwelijk en begrijpelijk maakt.
Gevolg eerder dan oorzaak
In figuur 1 is de experimentele opstelling te zien. Een zender stuurt een puls door een medium (bijvoorbeeld een glasvezel of een kabel) naar een ontvanger. Daar wordt de puls eventueel versterkt en op een scoop (of een ander meetapparaat) weergegeven. Ook de verzonden puls wordt met een meetapparaat gecontroleerd.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...