Thomas Scherer
Over dit artikel

Virtueel solderen

Programmeren met LabView

Virtueel solderen
Zelfs de meest doorgewinterde elektronicus zal tegenwoordig soms de soldeerbout even moeten verruilen voor het toetsenbord. Want niet alle projecten zijn met uitsluitend hardware te realiseren. Het schrijven van de benodigde software kan nog heel wat tijd in beslag nemen. Maar met een programma als LabView is de software snel in elkaar gezet.
Bij veel meet- en regeltaken is de PC tegenwoordig een integraal onderdeel van de oplossing. Als voor de uit te voeren taak dan nog geen passende software bestaat, is het zelf maken van een programma onvermijdelijk. Om deze taak te kunnen klaren bestaan tegenwoordig vele hulpmiddelen en hogere computertalen. In de eerste plaats wordt hier de programmeertaal C genoemd, in al haar varianten, waaronder C++ en C#. Maar ook Visual Basic van Microsoft, Delphi van Borland en zelfs Labview van National Instruments kunnen hiervoor worden gebruikt.
Bij Visual Basic wordt meestal gedacht aan kleine, snel te realiseren software-modules. De taal C daarentegen is al geruime tijd het meest universele werktuig waarmee omvangrijke en complexe klussen worden geklaard. Delphi is het alternatief voor wie maar niet kan wennen aan C en liever werkt met het sterk gestructureerde Pascal.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...