Elektor Team
Over dit artikel

Servoschakelaar

-

Servoschakelaar
Modelbouwservo’s kunt u ook voor totaal andere zaken gebruiken dan alleen in modelvliegtuigen, boten of auto’s. Als voorbeeld laten we een toepassing zien als wisselaandrijving bij modelspoorwegbouw. De wissel wordt met behulp van een stukje staaldraad direct door de servoarm bediend en beweegt nu mooi rustig en gelijkmatig, en ook dat vervelende klikklak geluid bederft de illusie niet meer. Het omschakelen van de wisseltongen en het puntstuk wordt eveneens verzorgd door de servo. Als voorbeeld hebben we twee kleine printjes gemaakt die op de servo bevestigd worden met wat lijm.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...