Over dit artikel

Van A naar D met USB

Acht meetkanalen voor eigen toepassingen

Van A naar D met USB
Dankzij zijn vele toepassingsmogelijkheden is de USB-interface een bijzonder popuaire standaard geworden. Wij introduceren hier een meetmodule met acht kanalen, die gebruik maakt van een slimme USB-chip en een 12-bits A/D-omzetter. Met enkele voorbeeldprogramma’s in Delphi kan de omzetter eenvoudig worden opgenomen in eigen toepassingen.
De USB-interface is snel, plug-and-play-geschikt en kan bovendien meerdere randapparaten van voldoende stroom voorzien – drie redenen waarom deze interface zijn voorgangers steeds meer verdringt. Maar de weg naar eigen USB-hard- en software heeft een aantal hindernissen. Een voor instappers gebruikelijke weg, waar een 8051-compatibele microcontroller van Cypress voor nodig is, hebben we in 2002 in Elektuur gegeven. Andere USB-I/O- en USB-interface-projecten grepen eveneens terug naar Cypress- respectievelijk Microchip- en TI-microcontrollers.
Bij dit project passen we een voorgeprogrammeerde microcontroller toe, die ons het hele management uit handen neemt.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...