Elektor Team
Over dit artikel

SCSI-adapter

-

SCSI-adapter
Dit op het eerste oog eenvoudige schakelingetje (een groot woord voor 3 connectors) is uit nood geboren. Vele jaren geleden toen er nog degelijke scanners gemaakt werden, waren de snellere en duurdere uitvoeringen met een SCSI-interface uitgerust. Vaak werd een eigen SCSI-controller voor de PC meegeleverd, maar dan wel voor de ISA-bus. Bij upgraden naar een andere SCSI-controller (PCI-bus), om ook betere harddisks en andere randapparatuur te kunnen aansluiten, was een nieuwe kabel nodig om de high-density connector van de nieuwe controller op de oudere 25-polige sub-D of 50-polige Centronics connector aan te sluiten.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Connectors:
K1 = 25-polige haakse sub-D-connector voor printmontage, male
K2 = K4 = 2x21-pens pinheader (zie tekst)
K3 = 50-polige haakse SCSI2 high-density connector voor printmontage (bijv. Farnell bestelnr. 369-3752 of 854-037)
Reacties worden ingeladen...