Elektor Team
Over dit artikel

Hexadoku November 2006

Puzzelen voor elektronici

Hexadoku November 2006
Hier is weer een nieuwe versie van de Hexadoku, de hexadecimale variant van de bekende Sudoku, maar wel een stuk moeilijker! Ondanks de hoge moeilijkheidsgraad bijten veel lezers zich hier maandelijks weer in vast en ontvangen we honderden goede inzendingen. Die moeite belonen we met enkele mooie prijzen. Doe mee en maak ook kans op zo'n fraaie prijs.
De instructies voor deze puzzel zijn heel eenvoudig. De Hexadoku werkt met de hexadecimale getallen 0 t/m F, helemaal in de stijl van elektronici en programmeurs.
Vul het diagram van 16 x 16 hokjes zodanig in dat alle hexadecimale getallen van 0 t/m F (dus 0...9 en A...F) precies eenmaal voorkomen in elke rij, in elke kolom en in elk vak van 4x4 hokjes (gemarkeerd door de dikkere zwarte lijnen). Een aantal getallen is in de puzzel al aangegeven en deze bepalen de uitgangssituatie voor de puzzel.
Onder de inzenders met de goede oplossing verloten we elke maand een hoofdprijs en drie troostprjzen. Daartoe dient u de getallen in de grijze vakjes naar ons op te sturen.
Doe mee en win!
Onder de inzenders met het juiste antwoord verloten we een E-blocks Starter Kit Professional ter waarde van 365,75 Euro en drie Elektuur-tegoedbonnen, elk ter waarde van 50 Euro. Het is dus echt de moeite waard om mee te doen!
Insturen
Stuur uw antwoord (de getallen in de grijze hokjes) per email, fax of post voor 1 december 2006 naar:

Redactie Elektuur
Postbus 75
6190 AB Beek (L)
Fax: 046-4370161
Email: hexadoku@segment.nl

Medewerkers van uitgeverij Segment en hun familieleden zijn van deelname uitgesloten.

De prijswinnaars
De juiste oplossing van de Alfadoku uit het septembernummer is: 0EBAD.
De E-blocks Starter Kit Professional is gewonnen door:
Peter van Lochem uit Nootdorp.
De Elektuur-tegoedbonnen van 50 Euro zijn gewonnen door: Eric Hulsbosch uit Vlijmen, Paula van der Zalm uit Den Haag en Clemens Zweekhorst uit Berchem (B).
Allemaal van harte gefeliciteerd!
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...