Draadloze experimenten met de Raspberry Pi

5 augustus 2014, 22:05
Draadloze experimenten met de Raspberry Pi
Draadloze experimenten met de Raspberry Pi

De Wireless Inventors Kit voor de Raspberry Pi (RasWIK) is een geweldig interessante uitbreiding bij Raspberry Pi - en zeer betaalbaar bovendien. Met RasWIK kan iedereen aan de slag met het bouwen van draadloze sensoren en actuatoren. Veel ervaring of een vooropleiding of zelfs maar gereedschap heb je er niet voor nodig. Aan de hand van de voorbeelden wordt zelfs getoond hoe je je projecten kunt opnemen in het Internet der Dingen (the Internet of Things) via providers zoals Xively.

In vijf simpele stappen heb je draadloze apparatuur in een paar minuten werkend. Alle code is volledig Open Source, dus je kunt hem niet alleen gebruiken, maar ook aanpassen. Er zijn 29 volledig gedocumenteerde projecten. 17 hardware-projecten voeren je van heel simpele sensoren, actuatoren en lichtbesturing naar complexere zaken als temperatuur- en lichtniveaumeting. Aan de hand van 12 complete software-projecten kom je tot meer geperfectioneerde zaken zoals het weergeven van meetwaarden op internet.

Alle hardware is voorgeconfigureerd. Je kunt er zo mee aan de slag, zonder ook maar één regel code te hoeven schrijven. De kit wordt geleverd met een SD-kaart waarop alle starter-software én het besturingssysteem voor je Pi al geïnstalleerd zijn. Wat je ermee maakt, is bovendien compatibel met alle draadloze devices van CisEco.

Het RasWIK-pakket bevat 1 CisEco Slice of Radio, 1 CisEco XinoRF development board, 1 4GB SD-kaart met Pi OS en voorbeeldsoftware, 1 USB-kabel, 1 klein breadboard, 5 rode , 5 gele en 5 groene LED's.
Het is verkrijgbaar in de Elektor-shop voor € 69,95 (plus verzendkosten). Elektor-leden ontvangen 10% korting en betalen slechts € 62,96 (plus verzendkosten).

Meer info en bestellen

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items