Elektor organiseert 2-daagse Android-workshop

20 augustus 2014, 06:45
Elektor organiseert 2-daagse Android-workshop
Elektor organiseert 2-daagse Android-workshop

Hebt u altijd al eens een Android-app willen schrijven, bijvoorbeeld om een robot met een Rasberry Pi aan te sturen? Wilt u weten op welke manieren u een Android-device kunt koppelen aan embedded elektronica?
De 2-daagse workshop “Android Apps programmeren” & “Android Apps voor embedded elektronica” geeft u als deelnemer een goed startpunt om zelf apps in een Android-omgeving te ontwikkelen voor uw projecten, onder andere voor het aansturen van embedded elektronica. Ook kunt u zelf kiezen met welke techniek u een Android-device gaat koppelen met embedded elektronica.

Op de eerste dag zullen de deelnemers een app voor Android programmeren, waarmee embedded elektronica via Bluetooth wordt aangestuurd. De dag begint met uitleg over de fundamenten voor het programmeren van Android-apps. Vervolgens gaan we aan de slag met het verkennen van de ontwikkelomgevingen Eclipse en ADT en wordt een simpele eerste app gemaakt. Gedurende de dag zal de theorie met praktijk worden afgewisseld en krijgt de app steeds meer functionaliteit. Door deze workshop krijgt de deelnemer een goede basis voor het zelf ontwikkelen van apps.

Op de tweede dag gaan de deelnemers verder met het programmeren van een Android-app die via verschillende communicatietechnieken met embedded elektronica kan communiceren, zoals Bluetooth, WiFi en USB. Daarbij leren de deelnemers de voor- en nadelen van de verschillende technieken en methodes. Ook zal de inzet van de Raspberry Pi voor de combinatie met Android-devices verder worden uitgewerkt. Uiteindelijk zal de deelnemer in staat zijn zelf de juiste technieken te kiezen en zelf een app te programmeren om met een Android telefoon of tablet embedded elektronica aan te sturen.

De workshop wordt gehouden op woensdag 8 en donderdag 9 oktober in Apeldoorn. U kunt de cursusdagen afzonderlijk of samen boeken. De deelnamekosten bedragen voor 1 dag € 399 of voor beide dagen samen € 749 incl. 21% BTW, lunch en deelnemerscertificaat. Elektor-leden ontvangen 5% korting.

Meer info en inschrijven

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items