Elektor presenteert nieuw robotplatform

10 december 2013, 14:36
Elektor presenteert nieuw robotplatform
Elektor presenteert nieuw robotplatform

Met de Proton presenteert Elektor een veelzijdig robotplatform dat geschikt is voor studenten, hobbyisten en professionals. De robot kan werken met verschillende microcontroller-families en biedt een ruime keus aan allerlei sensoren en actuatoren.
 
De Elektor Proton Robot is ontworpen door Bart Huyskens. Bart is een gepassioneerd docent elektronica en embedded systems aan het Sint-Jozef Instituut in Schoten (B) en heeft reeds enkele robots ontworpen, waaronder de succesvolle ‘Formula Flowcode Buggy’ en de ‘Robu-robot’. De ontwikkeling van Proton heeft meer dan twee jaar in beslag genomen en het resultaat mag er dan ook zijn. 

Proton is uitermate geschikt voor het onderwijs. Bent u docent en wilt u meer weten over deze nieuwe robot? En hoe u Proton kunt inzetten tijdens uw lessen? Neem dan rechtstreeks contact op met Bart Huyskens via het kopje 'Support' op de Proton infopagina's op deze website (zie ook de laatste link onderaan dit bericht). Ook als u geen docent bent maar toch brandende (technische) vragen heeft over de Elektor Proton Robot kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Bart.

De Elektor Proton Robot bevat - naast de body - de volgende onderdelen:

- US-afstandssensor
- 8 LED's voor mond
- Piëzo-luidspreker
- 8 LED's in body
- 3 IR-afstandssensoren
- Motordriver-module
- 3 Lijnsensoren
- LED-ogen, 5 RGB-LED's in elk oog
- 2 Fototransistoren in het hoofd
- 2 Servomotoren
- Groot blauw LCD
- Rode en zwarte drukknop
- Audiomodule
- Grijper

U kunt zelf kunt bepalen welke microcontroller als hart van de robot wordt toegepast (keus tussen PIC16F887 en AVR ATmega32) en welke taal en/of programmer u hiervoor wenst te gebruiken.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items