Elektor-webinar: Android I/O-board!

10 augustus 2015, 11:15
Elektor-webinar: Android I/O-board!
Elektor-webinar: Android I/O-board!
Binnenkort organiseren Elektor en element14 weer een interessant en educatief webinar. Deze keer gaat het over het Android I/O-board dat in het september/oktober nummer van Elektor wordt beschreven.

De AndroidIO geeft iedere Android telefoon of tablet de mogelijkheid om elektronica-projecten via WiFi, Bluetooth of USB te besturen. Met de 22 I/O-aansluitingen krijgen uw zelfgebouwde projecten niet alleen een uitgebreide interface, maar wordt er ook gebruik gemaakt van de rekenkracht en de communicatiemogelijkheden van uw smartphone. Bij AndroidIO hoort een Java-bibliotheek voor Android die het werken met WiFi, Bluetooth en USB voor de programmeur sterk vereenvoudigt.
 
Dit interessante onderwerp wordt gepresenteerd door Elbert Jan van Veldhuizen. Al op jonge leeftijd raakte hij geboeid door elektronica en experimenteerde hij met het aansluiten van elektronische schakelingen op zijn eerste pc. Later sloot hij zijn universitaire studie af met het behalen van de doctorsgraad in Nucleaire Fysica, een vakgebied waarin experimenten worden bestuurd door computers en meetresultaten gigabytes aan data omvatten. De laatste tijd richt  Elbert zich op het aansturen van elektronica met Android-apparaten, een onderwerp waarover hij al verschillende artikelen in Elektor publiceerde.
 
Het webinar wordt gehouden op 17 September 2015 om 16:00 uur. Mis het niet en registreer vandaag nog. Deelname aan dit webinar is geheel gratis.

Meer info en registreren
gerelateerde items