Gratis Elektor-webinar: FPGA Development Board

10 december 2013, 14:37
Gratis Elektor-webinar: FPGA Development Board
Gratis Elektor-webinar: FPGA Development Board

FPGA's zijn de meest veelzijdige en krachtige componenten die de elektronica-industrie momenteel te bieden heeft. Veel elektronica-ontwerpers hebben echter grote moeite om te gaan werken met FPGA's vanwege de complexiteit van de programmeer-software en de hoge prijzen van de meeste FPGA-ontwikkel-boards. Aan de software-kant hebben de FPGA-fabrikanten de laatste jaren al hun best gedaan om deze begrijpelijker en overzichtelijker te maken. Aan de hardware-kant kunnen de kosten van een board o.a. worden gereduceerd door het weglaten van de JTAG-interface die gewoonlijk wordt gebruikt voor het programmeren van een FPGA. Elektor heeft nu een klein FPGA-board ontwikkeld dat betaalbaar is en zeer geschikt voor FPGA-beginners.

 

Alles wat u nog nodig hebt bij dit Elektor-FPGA-board, is een standaard USB-verbinding met een PC voor het programmeren van de FPGA. Het programma (configuratiebestand) voor de FPGA wordt in een SD-card op het board gezet, waarna deze na elke reset van het board automatisch door een microcontroller in de FPGA wordt geladen. Wilt u een andere configuratie in de FPGA laden, dan kan dat heel eenvoudig via de PC, maar ook door een andere microSD-card in de kaarthouder te schuiven. Het board is zodanig van afmetingen dat het past op een standaard breadboard, ideaal dus voor allerlei experimenten. Hiermee wordt de instap naar FPGA's een stuk gemakkelijker gemaakt.

 

Elektor Academy organiseert binnenkort in samenwerking met element14 een exclusief webinar met een preview van dit board. Dit wordt gepresenteerd door de ontwerper van het FPGA-board, Raymond Vermeulen, en de hoofdredacteur van de Engelse Elektor-editie, Jan Buiting. Zij zullen ingaan op de diverse mogelijkheden van dit unieke board, samen met de nodige achtergrondinformatie. Doe mee aan dit webinar en ontvang alle informatie uit de eerste hand. Na afloop kunt u live discussiëren met de presentatoren.

 

Deelname aan dit webinar is geheel gratis. U hoeft u alleen maar te registreren via onderstaande link.

 

FPGA Development Board
Datum: Donderdag 18 oktober 2012
Tijd: 16:00 uur
Presentatie: Raymond Vermeulen en Jan Buiting (Elektor)
Taal: Engels

 

Meer info en inschrijven

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items