In deze video presenteren we de Makerfabs kit voor een 6-DOF robotarm die bestuurd wordt door een Raspberry Pi Pico board. Het is een volledig metalen arm die, wanneer hij volledig uitgeschoven is, 44 cm meet. DOF is een afkorting voor Degree(s) of Freedom, wat, in het geval van een robotarm, een servo inhoudt. Deze arm heeft er zes, waardoor hij op zes verschillende plaatsen kan bewegen, onafhankelijk van de andere servo's.

Besturing door een Pico Board

De Makerfabs arm met zijn zes servo's wordt bestuurd door een Raspberry Pi Pico board dat gemonteerd is op een kleine uitbreidingsprint en die de aansluitingen verzorgt naar de servo's, de voeding (5 V, 6 A), een zoemer, en een drukknop. Het is de bedoeling dat het in MicroPython wordt geprogrammeerd, maar dat is natuurlijk geen verplichting. De driver en voorbeelden zijn echter in MicroPython geschreven en kunnen gedownload worden van GitHub.

Tips & aanwijzingen

Het goed in elkaar zetten van de robotarm vergt wat geduld en wat doorzettingsvermogen. Ook al is de arm vrij gemakkelijk te gebruiken dankzij de driver en demo geschreven in MicroPython, toch moet hij stap voor stap worden getemd, anders kunnen er ongelukken gebeuren. In deze video geven we een paar praktische tips die je helpen de robotarm gemakkelijker in elkaar te zetten en op een veilige manier te gebruiken.

InformatiebronnenVertaling: Hans Adams