Op 2 en 3 december 2015 organiseerde de FHI (federatie van technologiebranches) het jaarlijkse LED Event in België respectievelijk Nederland. Wij bezochten de bijeenkomst in Den Bosch, waar zo’n 50 bedrijven hun producten en diensten op het gebied van led-technologie presenteerden.
 
De dag werd geopend met een lezing van Willem Zandvliet van Rijkswaterstaat, die aan de hand van de eisen die aan openbare verlichting gesteld worden een prachtig overzicht gaf van — bijna — alle disciplines die betrokken zijn bij ledverlichting. Verder was er een dag vullend programma van presentaties die onderverdeeld waren in de categorieën Aansturen, Test, measurement & certificering, Hardware, Ontwikkeling, productie & applicaties en Thermal management & optics. Op http://ledapplicatie.nl/programma-den-bosch is het complete programma nog beschikbaar en zijn de presentaties als PDF’s te downloaden.
 
Tussen de lezingen door was voldoende gelegenheid om de stands van de deelnemende bedrijven te bezoeken. Bovendien was er ruimte gereserveerd voor ontwikkelaars die hun eigen applicaties wilden presenteren met als inzet de titel “Dé led-applicatie van 2015”. De bezoekers kozen de LEDbits design toolkit (zie: http://ledapplicatie.nl/applicatieplein-ledbits-design-tookit) als de winnaar van deze editie. Wij kijken nu al uit naar LED event 2016!