Op donderdag 11 juli verschijnt de negende Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al verzendkostenvrij te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).

Elk nummer van MagPi staat vol met interessante projecten, en wellicht heb jij ook al heel wat ideeën gehad die je wilde uitwerken. Maar hoe begin je aan zo’n project? Welke basisvaardigheden heb je nodig en wat moet er allemaal in je gereedschapskist zitten? In ons dossier leggen we het je helemaal uit.

Een tweede thema in dit nummer is amateurradio. In ons hoofdartikel bespreken we enkele geweldige amateurradioprojecten. Zo tonen we je hoe je met een radio-ontvanger opvolgt welke vliegtuigen er in je buurt vliegen of welke satellieten er boven je hoofd hangen. En Dave Honess van het European Space Research and Technology Centre
legt zelfs nog iets coolers uit: hoe je met je Raspberry Pi beelden van het International Space Station ontvangt. Ook interviewen we Ruud Warnaar, die al vijftig jaar gepassioneerd door radio is en ook een grote fan van de Raspberry Pi is. Hij vertelt ons in het interview hoe hij beide passies combineert.

Uiteraard hebben we zoals elke keer ook weer vele praktijkartikelen en projecten voor je klaarstaan, van een koffiemachine waartegen je kunt spreken om je favoriete espresso te maken tot een slimme deurbel met GPIO Zero.

Vlak voor onze deadline kwam ook de Raspberry Pi 4 uit. Met zijn krachtiger processor, meer RAM en snellere USB en Ethernet is dit bordje een mijlpaal voor de Raspberry Pi. In MagPi 9 bespreken we kort de specificaties, en in het volgende nummer gaan we er uitgebreider op in.

Abonnement
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.

Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!