Elektor Team

Monsterversie van Elektor Formant

10 december 2013, 14:36
Monsterversie van Elektor Formant
Monsterversie van Elektor Formant

Een synthesizer wordt pas een ‘monstersynthesizer’ genoemd als deze zo groot is dat hij de bespeler kan verpletteren als hij omvalt.  Siegfried Brückner uit Düsseldorf  bouwde er een, en het is een indrukwekkend geheel geworden. Voor de jongere Elektorlezers: de Formant is een Moog-achtige zelfbouwsynthesizer die in een reeks artikelen in Elektor in 1977 werd beschreven, door erg veel lezers werd nagebouwd en steeds verder werd uitgebreid.

 

Veel lezers hadden aan één Formant al hun handen vol, maar Siegfried Brückner heeft een record neergezet door zoveel Formant-synthesizers aan elkaar te verbinden dat er een complete wand mee bedekt wordt. Deze prestatie zal waarschijnlijk niet snel worden overtroffen.

 

Een beschrijving van de Formant is te vinden op synthmuseum.com. Ook is er een gratis eBook over de Formant te downloaden van de Elektor-website. Wie de Formant wil beluisteren kan een YouTube filmpje bekijken van Elektor-redacteur Denis Meyer die de Formant bespeelt in de kelder van het Elektor-kasteel.

 

Meer info:

Siegfried Brückners Monster-Formant (YouTube video) 

Denis Meyer bespeelt de Elektor-Formant (YouTube video) 

Interview met synthesizerlegende Bob Moog (YouTube video) 

Elektor Formant op de website van het Synthmuseum 

Download link naar het gratis Formant-boek van Elektor

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items