Elektor Team

Multi-touch gebruiker-interfaces

10 december 2013, 14:36
Multi-touch gebruiker-interfaces
Multi-touch gebruiker-interfaces

De meest in het oog springende vernieuwing bij de nieuwe generaties Smartphones is ongetwijfeld de intuïtieve gebruikersinterface. Het conventionele aanraakscherm is vervangen door een zogenaamd "Multi Touch" aanraakscherm. Bij dit type scherm wordt de positie van twee of meerdere vingers getraceerd en gebruikt voor de bediening. Bij een conventioneel aanraakscherm wordt de positie van slechts één vinger gedetecteerd.

 

Besturingenfabrikant E.D.&A. heeft nu verschillende innovatieve gebruiker-interfaces beschikbaar die ontwerpers kunnen toepassen in eigen ontwikkelingen. Het traceren van meerdere vingers opent een waaier aan nieuwe bedieningsmogelijkheden bij zelf ontworpen apparatuur. Daar waar vroeger meerdere aanrakingen vereist waren voor een bepaalde actie, volstaat bij een "Multi Touch" aanraakscherm een slimme vingerbeweging. Met deze slimme vingerbewegingen of "gestures" kan de gebruiker verrassend eenvoudig door menu’s navigeren, instellingen wijzigen, beelden roteren of vergroten, enz.

 

Uiteraard kan de capacitieve technologie ook toegepast worden in toepassingen zonder aanraakscherm. Op het vlak van design scoort deze capacitieve technologie heel erg goed. Het is namelijk perfect mogelijk om deze capacitieve technologie te voorzien van een coverplaat in (gehard) glas, metaal of kunststof. Hierdoor is het mogelijk om een heel strak design te realiseren dat krasongevoelig en eenvoudig te onderhouden is.

 

Op de beurs Elektrotechniek 2011 toont E.D.&A. besturingen die uitgerust zijn met deze capacitieve bedieningsinterfaces (o.a. "Multi Touch" & "Capacitive Touch" achter glas, metaal of kunststof).

 

Meer info:
www.edna.eu

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items