LabVIEW helpt mee met verbetering van gezondheidszorg

6 november 2017, 00:00
LabVIEW helpt mee met verbetering van gezondheidszorg
LabVIEW helpt mee met verbetering van gezondheidszorg
Op het moment dat de bevolking groeit en onze behoeften veranderen, we de vooruitgang willen vasthouden en tegelijk de kwaliteit van het leven willen verbeteren, komt er een nieuwe uitdaging op ons pad. Een uitdaging waarvoor National Instruments haar klanten de tools biedt om systemen te ontwikkelen die onze wereld en onze gezondheid verbeteren, nu en in de toekomst.

Geen facet van het menselijk leven heeft ooit aan de technische innovatie weten te ontsnappen, inclusief onze gezondheidszorg. Zo zijn we afhankelijker geworden van medicijn verstrekkende systemen tot aan geavanceerde gezondheidssystemen voor de diagnose en het geven van een betere behandeling bij medische aandoeningen. Een direct gevolg van de verbeterde gezondheidszorg is echter de vergrijzing van de bevolking die, ironisch genoeg, zelfs hogere eisen aan de gezondheidszorg stelt.
De gezondheidszorg groeit sneller dan welke andere engineeringssector ook. National Instruments is getuige van deze technologische boom via haar klanten, die diverse uiteenlopende medische doorbraken weten te realiseren.

De wetenschappers aan de Universiteit van Oxford maken bijvoorbeeld gebruik van de tools van NI om goedkope, elektronische brillen te ontwikkelen waarmee blinden toch kunnen zien. Engineers aan de Universiteit van Leeds maken gebruik van de NI CompactRIO om therapeutische apparaten te ontwikkelen die het revalidatieproces bij patiënten met hersenletsel ondersteunen. Terwijl in Bristol een roboticaspecialist NI technologieën inzet om 3D geprinte prothetische handen voor kinderen te valideren.

Lees meer over de door LabVIEW gebruikers gerealiseerde buitengewone medische innovaties. 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items