Ook Google gaat aan de slag met de Raspberry Pi

16 mei 2017, 12:02
Foto: Google AIY projects
Foto: Google AIY projects
Na microcontrollers en embedded programmeren omwille van... het programmeren, is kunstmatige intelligentie (AI) voor makers het volgende hot item. Zelfs Google houdt zich hier mee bezig, gezien het recente bericht van Billy Rutledge, Directeur AIY Projects, op Google’s website voor ontwikkelaars: “We worden voortdurend geïnspireerd door makers die de technologie van Google gebruiken om coole nieuwe dingen te doen. Dingen waarvan we nooit hadden gedacht dat we ze zelf zouden doen, dingen die echte dagelijkse problemen oplossen. Na gesprekken met leden van de maker-gemeenschap hebben we ontdekt dat velen AI in hun projecten wilden gebruiken, maar niet precies wisten waar ze moesten beginnen. Om deze kloof te dichten introduceren we AIY Projects: kunstmatige intelligentie voor zelfbouw, voor makers”

Met AIY Projects wil Google aan makers de mogelijkheid bieden om de interactie tussen mensen en machines met behulp van kunstmatige intelligentie meer te laten lijken op de interactie tussen mensen onderling. Google wil hiervoor een reeks referentie-kits uitbrengen, te beginnen met spraakherkenning. Voor het opnemen van het geluid wordt in dit eerste AIY-project gebruik gemaakt van een Raspberry Pi met een Voice-HAT (Hardware Accessory on Top). Deze HAT bevat hardware voor het opnemen en weergeven van geluid, en werd ontworpen en getest voor de Raspberry Pi 3 Model B. Goed gezien, Google!

Het schijnt dat de kit al wordt geleverd aan abonnees van Raspberry Pi Magazine, maar de complete kit zou binnenkort ook verkrijgbaar moeten zijn bij leveranciers in het Verenigd Koninkrijk, zoals WH Smith, Tesco, Sainsbury’s, en Asda.

Ontwikkelaars van Android Things die gebruik willen maken van de voice-kit, kunnen de Android Things developer preview (v3) downloaden.

Voor meer informatie: aiyprojects.withgoogle.com/voice/
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items