Regeneratieve Batterij Emulator van Cinergia

16 januari 2019, 16:00
Regeneratieve Batterij Emulator van Cinergia
Regeneratieve Batterij Emulator van Cinergia
De Regeneratieve Batterij Emulator van Cinergia maakt deel uit van een lijn met bidirectionele regeneratieve DC omvormers.

Eigenschappen
De B2C+ serie Regeneratieve Batterij Emulators zijn vierkwadrant DC voedingen die zo zijn ontworpen dat ze zich gedragen als echte batterij packs. De B2C+ met batterij-emulatie functionaliteit is uitgerust met een wiskundig model om het spanningsgedrag van een echte accu te emuleren. De uitgangsspanning verandert als functie van de SOC en de stroom. Door de meegeleverde parameters te configureren kan het spanningsprofiel worden aangepast aan de verschillende technologieën: LiIon, NiMH, NiCd, Pb, Flux, enzovoorts.

Per kast zijn drie regeneratieve vierkwadrant DC power supplies beschikbaar die zowel onafhankelijk als parallel gebruikt kunnen worden. De uitgangsspanning loopt van 20 V tot 750 V of 800 V. Door serieschakeling zijn spanningen tot 1500 V te realiseren. Het vermogen ligt tussen 7,5 kW en 160 kW (200 kVA) in een enkele batterij-emulator-unit. Door middel van parallelschakeling zijn grotere vermogens zoals 1.2 MVA te emuleren via één master met één of meerdere slave-units.

Deze regeneratieve batterij emulator werkt dus zowel als DC voeding als DC electronic load. Dankzij de bidirectionele hardware wordt bij het laden energie terug geleverd aan het elektriciteitsnet in plaats van geheel in warmte omgezet zoals bij de meeste loads. Dit biedt belangrijke energiebesparingen bij het testen van de laad- en ontlaadcycli van de lader of inverter. Ook is een minder grote netaansluiting noodzakelijk. Anders bekeken: op de huidige aansluiting zijn tests mogelijk met groter vermogen. De in- en uitgangsstroom aan de netzijde is sinusvormig met een PF die hoger dan 0,98 is en een THDi < 3%.

Batterijtesten en batterij emulatie vereisen gespecialiseerde regelalgoritmen en configuratieparameters.

Voor deze toepassingen heeft CINERGIA geavanceerde regelalgoritmen opgenomen, die in realtime in de DSP worden verwerkt, zoals: constante stroom/constante spanningsprofielen (IUoU) voor de laad- en ontlaadcyclus van de batterij als batterijmodel. Voor de PLUS-productfamilie wordt elk van deze functies bestuurd via een speciaal voor dit doel bestemd scherm in de gebruikersinterface. Het batterijtestpaneel is inbegrepen in de standaard B2C+ en is als optie verkrijgbaar voor de versies AC/DC van de GE+ en EL+.

Het controller board van deze voeding is vernieuwd en gebruikt nu 300 kHz oversampling op de gemeten stroom- en spanning. Hierdoor is de resolutie verhoogd en is samen met de low-noise metingen gezorgd voor een nog beter dynamisch gedrag (< 1 ms) en uitgebreide functionaliteit: het nieuwe board biedt onafhankelijke setpoints per kanaal, onafhankelijke configureerbare virtuele weerstand per kanaal (sink/source), programmeerbare flanken, met 40% verminderde rimpel door faseverschuiving in parallelbedrijf, geavanceerde functies voor batterijtesttoepassingen (opladen/ontladen/cyclus) ook volgens IUoU, intuïtief en doeltreffend Test Editor paneel voor geautomatiseerde tests, versterkerfunctie* voor hardware in de lus, gescheiden kanaalbediening*, door gebruiker configureerbare 6x analoge ingangen en 6x analoge uitgangen, ingangs- en uitgangssignaal voor de integratie van het apparaat in het noodvergrendelingscircuit, door gebruiker instelbare limieten en alarmen voor stroom, spanning, overstroom, overspanning en overbelasting, limieten en alarmen kunnen in de EEPROM worden opgeslagen door een geavanceerde gebruiker (beveiligd met een wachtwoord), intuïtieve en flexibele software-interface die toegang biedt tot alle nieuwe functionaliteiten, 4,3″ Lokaal touchscreen, dataloggen via FTP van instelbare testvariabelen* en een geavanceerde LabVIEW gebruikersinterface*.*optioneel.

Het nieuwe controllerboard maakt ook de automatisering van testcycli mogelijk door het aantal cycli en overgangscondities te configureren: min/max. spanning, min/max. stroom, Ah, tijd. Parameters en profielen kunnen eenvoudig via een .csv file worden in- en uitgelezen.

Nieuw zijn ook de analoge inputs waarbij je de B2C+ units als versterker kan gebruiken voor PHIL (Power Hardware in the Loop).

Toepassingen
De regeneratieve batterij emulator is uitermate geschikt voor tweekwadrant en vierkwadrant toepassingen: het testen van batterijladers, het testen van inverters voor elektromobiliteit en hernieuwbare energie; het testen van energieopslagsystemen en Vehicle to Grid (V2G) testen.

Heeft u vragen over prijzen of levertijden, of wilt u een demonstratie van één van de Battery Emulator modellen neem dan contact met ons op. Wij adviseren uw graag bij de keuze van de beste oplossing voor uw applicatie.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items