Advertisement
Snel ontwerp, prototype en evaluatie van complete voedingsoplossingen voor nauwkeurige signaalketens

Het SCP-platform maakt gebruik van Power by Linear™ ontwerpervaring en deelt die met ontwerpgroepen van signaalconditioneringssystemen met behulp van een gemakkelijk te configureren plug&play-systeem. Naast het SCP Hardware Evaluation Platform en het softwaretool SCP Configurator, omvat SCP complete schema’s, onderdelenlijsten en printontwerpen voor de systeemontwerper.
 
SCP Hardware Evaluation Platform
Het portfolio van het Signal Chain Power (SCP) hardware-evaluatieplatform omvat een aantal kleine, modulaire voedingsonderdelen. Deze zijn als bouwstenen aan elkaar te klikken om snel een complete oplossing voor de voeding van nauwkeurige signaalverwerkingssytemen samen te stellen. Het SCP Configurator-tool accepteert gegevens over de gewenste in- en uitgangsspanningen en –stromen en berekent een optimale oplossing om aan die eisen te voldoen. Er is dus geen kennis over het ontwerpen van voedingsschakelingen nodig voor het voeden van complete systemen. Analoog Devices levert alle verdere benodigdheden voor het ontwikkelen en valideren van het ontwerp, compleet met demo-handleidingen, LTSpice-files en storingsdiagrammen.

Het SCP Hardware Evaluation Platform is gebaseerd op een modulair ontwerp. Gebruikers kunnen hiermee snel hun signaalketensysteem herconfigureren voor vergelijkende testen. De bouwstenen bestaan uit boards met schakelende regelaars met verschillende topologieën en met lineaire regelaars, filters en verbindingskaarten:
 
  • Schakelende regelaars
    De boards met schakelende regelaars omvatten een grote collectie van step up-, step down- en inverterende functies. Er zijn producten voor spanningsbereiken van 30V tot 60V en stroombereiken van 10mA tot 2,0A, waarmee systeemontwerpers vrijwel elke signaalketen kunnen realiseren die ze nodig hebben.
 
  • Lineaire regelaars
    De boards met lineaire regelaars in het portfolio omvatten verschillende complementaire paren voor positieve en negatieve low noise LDO-regelaars en een kleine, goedkope, vaste positieve LDO. Met de LDO-paren kunnen systeemontwerpers verschillende afwegingen qua afmetingen, kosten en prestaties uitproberen om te bepalen welke configuratie het beste past bij de spectrale storingseisen van hun toepassing.
 
  • Filter-boards
    Met de filterkaarten kunnen passieve filternetwerken worden getest, voordat ze in een definitief ontwerp worden opgenomen. Ook kunnen ze dienen als opvulling in systemen waar naast elkaar liggende kanalen een verschillend aantal serieverbindingen hebben.
 
  • Interconnect-boards
    De Interconnect Boards dienen voor het uitbreiden, integreren en opvullen van gaten tussen verschillende kanalen. Er zijn verschillende verbindingstypes voor labvoeding-, belastings- en meetapparatuur voor het verbinden en testen van de te ontwikkelen signaalketen.

De Signal Chain Power (SCP) Configurator Software is een softwaregereedschap voor de hardware-evaluatiekaarten uit de SCP-serie. Het is bedoeld voor systeemontwerpers die voedingssignaalketens moeten ontwikkelen, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Bij gegeven in- en uitspanning- en stroombereik zal het programma SCP Configurator een optimale topologie kiezen, het meest geschikte IC kiezen, en laten zien hoe de voeding kan worden opgebouwd met alle relevante SCP-hardware voor het systeemontwerp. Er zijn verschillende opties voor een flexibel systeemontwerp, zoals gebruik van low noise kaarten of kaarten met dubbele outputs.

Meer informatie >>>