Waarschijnlijk kent iedereen wel het rad van fortuin dat in tv-uitzendingen, op kermissen en fancy-fairs te vinden is om uw geluk te beproeven. Een flinke slinger aan het rad en dan maar afwachten op welk hokje (en prijs) het rad stil blijft staan. Deze elektronische uitvoering doet hetzelfde, maar is een stuk handzamer en bevat geen bewegende delen.
 
Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


In Nederland was het programma ‘Het Rad van Fortuin’ vanaf 1990 een groot succes dat jarenlang horden kijkers aan de buis kluisterde. Maar ook in actuele tv-programma’s duikt zo’n rad regelmatig op, tot grote vreugde en hilariteit van deelnemers en publiek. Het gaat hierbij om een grote zware schijf die in hokjes is verdeeld waarin punten, bedragen of iets anders staan vermeld. Het is de bedoeling dat een deelnemer een flinke zwieper aan het rad geeft, waarna dit begint te draaien en na verloop van tijd met het nodige geratel tot stilstand komt; een vaantje dat naar een bepaald hokje wijst, geeft dan aan of en wat de kandidaat gewonnen heeft.

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!