Een hebbeding, gadget of gizmo is volgens Wikipedia een vernieuwend en slim ontworpen artikel, vaak binnen de consumentenelektronica. Vaak is een gadget ook een speeltje of een statussymbool: het zijn apparaten op de grens tussen nuttige functionaliteit en speelsheid. De titel van dit .POST-project verraadt het al een beetje: we gaan een gadget bouwen!
 
Klik hier voor meer Elektor-projecten!

Mensen kopen spullen die a) nuttig zijn, b) hun comfort verhogen, c) leuk zijn òf d) de buren jaloers maken. Onder d) vinden we het gat in de markt, waar we dit keer op mikken [1]. Niemand heeft zo’n gadget echt nodig, maar iedereen wil het graag hebben. Dit is een niche waar deze Rest-van-de-Dag-klok heel goed in past. Wie uitslaapt tot 12 uur, heeft er misschien nog nooit bij stilgestaan, dat hij al de helft van de dag verslapen heeft. We kijken op de klok en zeggen: 12 uur, nou en?! We kunnen zo reageren vanwege de manier waarop de informatie wordt weergegeven. Met dit project gaan we het wegtikken van de tijd van een dag zó weergeven, dat we ons er meer bewust van worden.

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!