De SmartScope van het jonge Belgische bedrijf LabNation is - voor zover ons bekend - de enige scoop die met alle bekende besturingssystemen werkt: Windows 7/8, Linux, OS X, iOS (jailbroken) en Android 4.0+. De software draait dus op een gewone PC of een laptop, maar ook op een tablet of smartphone. De besturingsinterface is speciaal ontworpen voor bediening met touch-screen of muis en is standaard voorzien van diverse software-decoders (o.a. I²C en SPI) voor het decoderen van digitale signalen.

De hardware van de SmartScope bestaat uit een kleine metalen behuizing (voor een goede afscherming) met aan de voorzijde twee volwaardige BNC-connectoren voor de analoge ingangen en aan de achterzijde een 16-pens header waarop 8 digitale ingangen voor de logic analyzer, 4 digitale uitgangen en een uitgang voor de ingebouwde arbitrary waveform generator (AWG) beschikbaar zijn. De sample-frequentie van de analoge en digitale ingangen bedraagt 100 Msamples/s, de maximale datarate van de AWG ligt op 50 Msamples/s.

De SmartScope wordt geleverd met een uitgebreide set toebehoren, zoals twee 60 MHz oscilloscoop-probes, aansluitkabeltjes voor de digitale in/uitgangen, meet-clips en een USB-verbindingskabel.
Voor gebruik met tablet of smartphone is nog een USB-OTG-adapterkabeltje nodig met een passende connector voor de gebruikte tablet/smartphone (dit wordt niet meegeleverd).

De SmartScope is nu in de Elektor-shop verkrijgbaar voor € 229,- (plus verzendkosten). Elektor-leden ontvangen bovendien 10% korting en betalen slechts € 206,10 (plus verzendkosten)