SmartScope: unieke multi-platform USB-scoop

20 mei 2015, 08:52
SmartScope: unieke multi-platform USB-scoop
SmartScope: unieke multi-platform USB-scoop
De SmartScope van het jonge Belgische bedrijf LabNation is - voor zover ons bekend - de enige scoop die met alle bekende besturingssystemen werkt: Windows 7/8, Linux, OS X, iOS (jailbroken) en Android 4.0+. De software draait dus op een gewone PC of een laptop, maar ook op een tablet of smartphone. De besturingsinterface is speciaal ontworpen voor bediening met touch-screen of muis en is standaard voorzien van diverse software-decoders (o.a. I²C en SPI) voor het decoderen van digitale signalen.

De hardware van de SmartScope bestaat uit een kleine metalen behuizing (voor een goede afscherming) met aan de voorzijde twee volwaardige BNC-connectoren voor de analoge ingangen en aan de achterzijde een 16-pens header waarop 8 digitale ingangen voor de logic analyzer, 4 digitale uitgangen en een uitgang voor de ingebouwde arbitrary waveform generator (AWG) beschikbaar zijn. De sample-frequentie van de analoge en digitale ingangen bedraagt 100 Msamples/s, de maximale datarate van de AWG ligt op 50 Msamples/s.

De SmartScope wordt geleverd met een uitgebreide set toebehoren, zoals twee 60 MHz oscilloscoop-probes, aansluitkabeltjes voor de digitale in/uitgangen, meet-clips en een USB-verbindingskabel.
Voor gebruik met tablet of smartphone is nog een USB-OTG-adapterkabeltje nodig met een passende connector voor de gebruikte tablet/smartphone (dit wordt niet meegeleverd).

De SmartScope is nu in de Elektor-shop verkrijgbaar voor € 229,- (plus verzendkosten). Elektor-leden ontvangen bovendien 10% korting en betalen slechts € 206,10 (plus verzendkosten)
 
Producten
Bijlages
PDF download full
LabNation Smartscope Artikel
Download gratis de complete review
PDF download full
Smartscope Datasheet
The Datasheet for Labnation's instant classic the Smartscope.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items