Post Project 51: Audio-headset-tester | Voor vliegtuig- of PC-headsets

23 januari 2015, 17:51
Post Project 51: Audio-headset-tester | Voor vliegtuig- of PC-headsets
Post Project 51: Audio-headset-tester | Voor vliegtuig- of PC-headsets

Pierre Commarmot (Frankrijk)


Bovendien is het gebruik van een headset heel belangrijk voor het comfort en de veiligheid van de gebruiker, dus de betrouwbaarheid moet optimaal zijn. Daarom is het nuttig headsets van tijd tot tijd te testen om er zeker van te zijn dat ze goed werken. De auteur heeft een kleine schakeling ontworpen om de werking van de microfoon en de speakertjes te controleren. Hij heeft er twee gebouwd: één voor de vliegclub en één voor zichzelf. Een vliegtuig-headset bestaat meestal uit een electret-microfoon en twee oortelefoons; die laatste twee zijn in serie of parallel verbonden met hetzelfde signaal; stereo-geluid wordt niet vaak gebruikt in een vliegtuig.
 
Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


De totale impedantie kan variëren van enkele ohms tot een paar honderd ohm. De schakeling heeft drie functies: een microfoonversterker met variabele versterking, een testsignaalgenerator en een uitgangsversterker met regelbare versterking voor de oortjes. Met deze functies kunnen we de oortjes testen met een signaalgenerator en we kunnen de microfoon en de oortjes samen testen met behulp van het microfoonsignaal. De schakeling is zo eenvoudig mogelijk gehouden; elke overbodige weerstand of condensator is weggelaten om de bedrading eenvoudig te houden en toch redelijke prestaties te leveren.

Verder lezen? Download het volledige artikel gratis als .PDF bestand onder het kopje 'Bijlages' hieronder. Veel succes met het project!
Bijlage
PDF download full
Audio Headset Tester: For aircraft or PC headsets
The headsets used in light aircraft are subjected to some pretty rough treatment, particularly in flying training: repeated connections and disconnections, involuntary pulling of the wires on the connectors, repeated twisting of the microphone, drops and bumps….. the life of an aircraft headset is pretty difficult!
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items