Voor het gemak wordt de Beep gevoed uit de te testen schakeling. We hoeven ons dan ook geen zorgen te maken over batterijen, die meestal net leeg zijn als je wilt gaan meten. Verbind pen 1 van JP1 met de voedingslijn van de te onderzoeken schakeling. Bij gebruik van CMOS-IC’s mag de voedingsspanning maximaal 12 V zijn, bij gebruik van TTL-versies (zoals de 74HCT4040 - niet aanbevolen) mag de voedingsspanning niet groter zijn dan 5 V.

Het bouwen van de Beep is niet zo moeilijk. We hebben voor deze schakeling een print ontwor- pen die kan worden besteld in de Elektor-shop. De print is ontworpen voor inbouw in een Ham- mond-kastje van het type 1593D.

De componentenopstelling en onderdelenlijst zijn te zien in figuur 2. Alle componenten hebben gewone aansluitdraden en de meeste zijn geko- zen uit de Elektor Labs Preferred Parts (ELPP) bibliotheek [2], dus de afmetingen zijn goed gede- finieerd en ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar. De IC’s zijn eveneens goed verkrijgbare standaard logica-chips. SW1 is misschien wat moeilijker ver- krijgbaar, maar kan desnoods worden vervangen door een pinheader en een jumper.

Figuur 2: De print van de Beep is ontworpen voor inbouw in een Hammond 1593D-kastje.