Elk jaar brengt Elektor leuke en leerzame bouwpakketten en producten op de markt. Dit jaar introduceren we met veel plezier de nieuwe Elektor Kerstboom, nu in 3D-formaat en uitgerust met WS2812 RGB LEDs! Je vindt het volledige verhaal op pagina 84 van onze nieuwste Elektor Guest Edition, die we samen met Espressif hebben gemaakt.

Deze begeleidende video biedt een boeiende en informatieve gids van 12 minuten over hoe je een unieke, zelfgemaakte lichtgevende kerstdecoratie in elkaar zet. Deze handleiding gaat niet alleen over het maken van een feestelijk ornament, maar ook over het genieten van het proces van het bouwen van een mooie elektronische kit.

De boom is gemaakt van zes prints - vijf voor de boom en één als basis. Het hoogtepunt van de assemblage is het plaatsen en solderen van 36 RGB LEDs, die afzonderlijk kunnen worden aangestuurd om een levendige weergave van kleuren te creëren. In de video worden kijkers meegenomen door elke stap van het assemblageproces, van het voorbereiden van de prints tot het solderen van de componenten en tot slot het testen. Hoewel er vrij veel SMD-weerstanden en -condensatoren zijn, zul je merken dat ze verrassend eenvoudig te monteren zijn.

Bovendien biedt de kit de mogelijkheid om de besturing aan te passen. Kijkers krijgen te zien hoe ze hun eigen Arduino-board, ESP32-board of Raspberry Pi kunnen gebruiken om de lichtpatronen en kleuren van de boom te personaliseren.

We hopen dat je een goed jaar hebt gehad en nu de winter eraan komt, denken we dat deze kerstboom geweldige kleuren en vreugde aan je huis zal toevoegen. We wensen je een gelukkig einde van het jaar!
 
 

Kijk verder!

Bekijk andere geweldige educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts door onze aanvullende inhoud te bekijken op ons Elektor YouTube-Kanaal en ons Elektor Industry Youtube-Kanaal.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze Elektor-nieuwsbrief om een voortdurende stroom van technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.