Op zoek naar een leuk weekendproject? Michael Horne liet zijn creatie zien van een draagbare temperatuur-, vochtigheids- en druksensor op batterijen. Het maakt gebruik van een Raspberry Pi Pico W en componenten zoals het Pimoroni Pico Display Pack en BME280 Breakout:

Components used in the THP sensor
De componenten die in het project zijn gebruikt. Bron: Michael Horne's blogpost.

Het assemblageproces omvatte zorgvuldig solderen en planning, inclusief het maken van een "sandwich" met het Display Pack, de Pico Proto en de Pico W. Zoals bij elk goed makers project kwamen we problemen tegen en werden uitdagingen overwonnen, zoals een klein foutje met de I 2C aansluitingen en een bedradingsprobleempje waardoor de sensor aanvankelijk niet initialiseerde.

Horne programmeerde het apparaat met MicroPython, leunde daarbij zwaar op bestaande code van Pimoroni, en integreerde zelfs MQTT message publishing met Adafruit IO voor visuele weergave van de data. De code is beschikbaar op GitHub voor iedereen die het project wil repliceren of eraan wil bijdragen.

Graphs of temperature and humidity
De kwalitatief goede grafieken die je moet krijgen van een
omgevingssensor! Bron: Horne's blogpost.

Het eindproduct biedt een realtime grafische weergave van temperatuur-, vochtigheids- en drukwaarden, met de mogelijkheid van toekomstige integratie in IoT-diensten voor bewaking op afstand. Bekijk de videodemonstratie van het project, die inzicht geeft in de assemblage en functionaliteit van het apparaat:


Michael Horne's blogpost over het project is hier, waar lezers dieper kunnen ingaan op het constructieproces, de codering en waar zij het eindresultaat in actie kunnen zien.

Zoals altijd, als je iets cools als dit hebt gemaakt, laat het ons dan weten op onze Elektor Labs platform. Je kunt de volgende zijn die gepubliceerd wordt!