National Instruments (NI) heeft meer dan 35.000 klanten wereldwijd. Klanten die werkzaam zijn in de meest uiteenlopende sectoren, van automotive tot aan telecommunicatie en van lucht- en ruimtevaart tot aan de medische wereld: een groot en gevarieerd klantenbestand. Dit klantenbestand stelt NI in staat om te voorspellen welke test- en meettechnologieën het belangrijkst zijn voor innovatie. Ontdek daarom dan ook meer over dit onderwerp met een focus op sensoren. Vergeet niet dat toekomstige technologieën steeds meer sensoren bevatten en wat belangrijker is, met name de meer ongebruikelijke sensoren, waardoor het een steeds grotere uitdaging vormt om ze ook (goed) te testen.
Bekijk de vierdelige webcast serie van National Instruments om meer te weten te komen over gemeenschappelijke sensor- en signaalmetingen. Engineers leggen de voor- en nadelen van bepaalde meetapplicaties uit: van theorie tot aan de praktijk. http://uk.ni.com/sensor-fundamentals-webcast-series.
 
Herdefiniëring van het begrip sensoren
Janusz Bryzek, een van de bestuursleden van Fairchild Semiconductor, meldt dat sensoren in de komende tien jaar met honderden miljarden per jaar kunnen worden vervaardigd. Vergelijk dit met het huidige aantal van tien miljoen per jaar. Wordt deze groei objectief bekeken dan mag worden gesteld dat MEMS (Micro Electro Mechanical Systems) 30 procent van de totale wereldmarkt bereiken met een waarde van meer dan 100 miljard dollar per jaar en dat vergeleken met de waarde van 11 miljard dollar in 2012 is dat een enorme sprong.
Deze enorme toename aan sensoren vormt een interessante uitdaging voor testafdelingen en hun engineers. Een groot aantal industrieën wordt gedwongen hun fundamentele kennis van wat een sensor is te wijzigen. Het oorspronkelijke begrip dat sensoren alleen geschikt zijn voor het meten van temperatuur, druk, kracht en andere basisparameters is achterhaald.