In een tijdperk waarin technologie steeds belangrijker wordt kondigt Elektor Labs met enige trots de start van de 2024 Project Contest aan. Deze wedstrijd is bedoeld om lezers te inspireren baanbrekende projecten onder de aandacht te brengen, waarbij single-board microcontrollers, zoals Arduino en Espressif SoC's, Raspberry Pi of andere ontwikkelborden, worden geïntegreerd met de belangrijkste Elektor thema’s. We streven ernaar om zo nieuwe projecten voor een duurzame toekomst te zien en gerealiseerd te krijgen, open voor innovators van over de hele wereld.

Een oproep aan vernieuwers


De 2024 Project Contest gaat niet om onderlinge competitie: het is een uitnodiging om deel te nemen aan het realiseren van slimmere en duurzame oplossingen voor een betere wereld. Deze uitdaging sluit goed aan bij de bredere agenda op het gebied van duurzaamheid wereldwijd, en moedigt deelnemers aan om projecten te creëren waarbij onze Elektor thema’s worden gekoppeld aan een of meer van de Sustainable Development Goals (SDGs) van United Nations. Hier is de lijst van die Elektor focus gebieden:
 
  • ARDUINO
  • SCHAKELINGEN & ONTWERPEN
  • EMBEDDED & AI
  • ESPRESSIF
  • IOT & SENSOREN
  • ENERGIE
  • PROTOTYPING & PRODUCTIE
  • RASPBERRY PI
  • TESTEN & METEN
  • DRAADLOOS & COMMUNICATIE


Uw innovaties zullen mogelijk leiden tot slimmere huizen, schonere energie en een gezondere planeet. Projecten kunnen bijvoorbeeld zijn: "ESP32 Wearstation," "Arduino irrigatieregeling via tijd op basis van het weer," "Raspberry Pi Home Automation" of “Zonne-energie voor mijn Lab.”

Diverse mogelijkheden tot deelname, indrukwekkende prijzen

Of het nu gaat om een eerste projectidee of een volledig functioneel prototype, elk idee zal worden gewaardeerd. We bieden aantrekkelijke prijzen om uw creativiteit te stimuleren.

De prijzen zijn bedoeld als een motivatie en beloning voor uw creativiteit en noeste arbeid:

 
  • 1e Prijs: Elektor Store voucher van € 100 + een artikel van 2 pagina's in de Circuit Special van Elektor Magazine.
  • 2e Prijs: Elektor Store voucher van € 75.
  • 3e Prijs: Elektor Store voucher van € 50.
 

Why Participate @ Elektor Labs 2024 Project Contest?


Naast de concrete prijzen worden de deelnemers aan de Elektor Labs 2024 Project Contest ook kansen geboden:
 
  • Laat uw creativiteit en technische vaardigheden zien aan een wereldwijd publiek.
  • Contribute to sustainable development by addressing real-world problems with innovative tech solutions.
  • Ontvang erkenning en feedback van een community van collega innovators
  • En wordt zelf geïnspireerd door een gelijkgestemde gemeenschap van ontwikkelaars en makers.
 
Hoe deel te nemen aan de wedstrijd?
Deelnemen is eenvoudig. Ga naar de Elektor Labs contest site voor gedetailleerde instructies en criteria voor de inzendingen. Uw project moet het idee, het ontwerp en de toepassing duidelijk schetsen en laten zien hoe de technologie binnen de Elektor focus gebieden wordt gebruikt voor duurzame oplossingen. Vergeet niet om de voortgang van uw project te delen op sociale media met de hashtag #Elektor2024Contest! Elektor zal elke week een aantal projecten op ons kanaal onder de aandacht brengen, waardoor de wedstrijd interactiever en community-gedreven wordt.

 

Beoordelingscriteria


Projecten worden beoordeeld op innovatie, technische verdienste, ontwerp optimalisatie en presentatie. Ons panel van experts zoekt naar projecten die technisch vernuft en toepasbaarheid in de praktijk laten zien.
 
Elektor Labs 2024 Project Contest

Bekendmaking van de winnaar van de Elektor Labs 2024 Project Contest


De winnaars worden bekendgemaakt op Earth Day, 22 april 2024, om daarmee onze toewijding aan duurzaamheid nog eens te onderstrepen.
 

Maak zelf deel uit van verduurzaming


De Elektor Labs 2024 Project Contest is een unieke kans om de grenzen van technologie en duurzaamheid te verleggen. Of u nu een ervaren ontwikkelaar, een student of een elektronica-hobbyist bent, uw ideeën hebben het mogelijk in zich om het verschil te maken. Laten we samen innoveren voor een betere en duurzamere toekomst.

Ga naar de Elektor Labs contest site voor meer informatie, registratie en het insturen van uw project. Wij zijn benieuwd naar uw projecten!


Vertaling: Marc Gauw