Januari 2024, Aken. Met trots kondigt Elektor, de overname aan van het in Brussel gevestigde European Business Press SA (EBP), een prominente uitgever in de Europese B2B elektronicasector. Deze overname toont ons streven om onze positie in de wereldwijde markt van elektronica publicaties te versterken. Het vergroot onze deskundigheid en biedt nieuwe mogelijkheden om ons aanbod voor de B2B-sector en onze klanten te verbeteren.
 
Elektor Acquires European Business Press SA
Erik Jansen (links) en André Rousselot (rechts) bezegelen de overname met een stevige handdruk.
Elektor en EBP zullen hun onafhankelijke operaties voortzetten met de bestaande teams. Hiermee wordt continuïteit in de bedrijfsvoering en ruimte voor geleidelijke groei en samenwerking wordt gewaarborgd. De leiding over deze organisatie, met vestigingen in Nederland, Duitsland en België, is in handen van Erik Jansen, managing director van Elektor. Jansen neemt de rol van uitgever van eeNews Europe over van André Rousselot, die na een indrukwekkende carrière van 42 jaar met pensioen gaat. Rousselot zal gedurende 2024 als consultant assisteren om een soepele overgang te verzekeren.

"De toevoeging van EBP aan Elektor is een logische stap in onze groeistrategie binnen de B2B elektronica-publicatiemarkt" aldus Jansen. "En ik heb er vol vertrouwen in dat het team van Elektor EBP succesvol naar de volgende fase zal leiden" voegt Rousselot daaraan toe.

Het wereldwijde verkoopapparaat van EBP zal volledig behouden blijven. Ook het voltallige redactieteam zet haar voortreffelijke dekking van het wereldwijde elektronicanieuws en marktanalyses voort. Deze samenwerking is gericht op het benutten van gezamenlijke sterktes, zoals groei in verkeer en database, ondersteund door het bredere Elektor-team. Jansen: "We verwachten dat deze samenwerking onze toekomstvisie krachtig zal voortstuwen."
 
Bezoek voor meer informatie over Elektor International Media BV en EBP onze websites: www.elektormagazine.com en www.eenewseurope.com.

Over Elektor

Elektor is een toonaangevende uitgever op het gebied van elektronica. Ze bedient engineers, pro-makers en studenten met haar magazine, diverse sites en diensten. Daarnaast publiceert het bedrijf een scala aan elektronica-gerelateerde boeken en eigen producten, beschikbaar via de Elektor Stores.
 

Over EBP

Bekend om zijn pan-Europese publicaties en websites, waaronder eeNews Europe en diverse verticale kanalen, evenals MWee en ECI Electronique, richt EBP zich op het brengen van kwalitatief hoogwaardige inhoud voor de elektronica-industrie.

Voor mediavragen of meer informatie, neem contact op met Udo Bormann via marketing@elektor.com.