Ben je ooit verdwaald in de fijne kneepjes van het embedded C-programmeren? Zoek niet verder, want de nieuwste aflevering van Engineering Insights is hier om licht te werpen op de veelvoorkomende valkuilen en verkeerd begrepen concepten van C-programmering voor microcontrollers. Ga mee met Stuart Cording van Elektor en de gerenommeerde Chris Rose, directeur van Electric Innovation en auteur vanThe Secrets to Becoming a Reliable Embedded C Expert,” terwijl ze diep in de wereld van het embedded ontwerpen duiken.

De complexiteit van embedded C

C blijft de meest gebruikte taal voor het programmeren van microcontrollers, maar zelfs de meest doorgewinterde programmeurs kunnen struikelen over de complexiteit ervan. Chris Rose brengt zijn uitgebreide kennis ter tafel en gaat in op de verwarring tussen C en "Embedded C" en laat zien hoe ontwikkelaars vaak moeten vertrouwen op compileruitbreidingen voor hardware specifieke taken. Hij daagt zelfs algemene aannames uit, zoals de grootte van een char, en biedt inzichten van onschatbare waarde voor zowel beginnende als ervaren programmeurs.

Stuart en Chris laten het daar niet bij - ze behandelen een groot aantal onderwerpen die cruciaal zijn voor elke embedded C-programmeur. Van het ontrafelen van ongedefinieerd en niet-gespecificeerd gedrag in C, het navigeren door de geschiedenis en verschillende standaarden, tot het begrijpen van compilerprocessen en coderingsstandaarden. Deze aflevering zit boordevol kennis. Ze duiken ook in praktisch advies over naamgevingsconventies, het decoderen van complexe definities en het omgaan met floating point berekeningen op ondersteunde microcontrollers.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Embedded programmeren!

Beste praktijken onder de knie krijgen

Of je nu geïnteresseerd bent in compiler optimalisaties, het testen van code, of gewoon nieuwsgierig bent naar de toekomst van C in vergelijking met nieuwere talen zoals Rust, deze aflevering heeft voor elk wat wils. Mis deze kans niet om je vaardigheden te verbeteren en een dieper inzicht te krijgen in het embedded programmeren in C. Klik nu op play en stap in een wereld van helderheid en expertise met Stuart Cording en Chris Rose.

Kijk verder!

Bekijk een eerdere aflevering van Engineering Insights en maak gebruik van de ongeëvenaarde kennis van experts door onze aanvullende inhoud te bekijken op ons Elektor YouTube kanaal en ons Elektor Industry Youtube kanaal.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze Elektor nieuwsbrief om een consistente stroom van technische kennis, inzichtelijke gesprekken en perspectieven te ontvangen!

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Elektor Engineering Insights!