Heb je er ooit van gedroomd om je eigen spraakgestuurde zelfbouw projecten te maken, vergelijkbaar met wat je kunt doen met Alexa of Siri? Dankzij de ESP32-S3 Box kan dit werkelijkheid worden. In deze nieuwe video geven we een overzicht van dit compacte apparaat boordevol functies voor AIoT (AI en IoT) toepassingen. De ESP32-S3 Box maakt eigenlijk deel uit van een serie producten, zoals je in de video zult zien. Het heeft een touchscreen interface, AI-ondersteunde spraakherkenning, GPIO-poorten voor aangepaste projecten, USB voor voeding en updates, en ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth. Alles is opgebouwd rond een ESP32-S3 module. Het is een ideaal hulpmiddel voor zowel prototypeontwikkeling als voor iedereen die op zoek is naar een aanpasbare spraakassistent.

De ESP32-S3 Box uitpakken

De video begint met het uitpakken van de onderdelen en de accessoires. Er wordt een gebruiksaanwijzing meegeleverd, maar de online informatiebronnen zijn wellicht beter toegankelijk en uitgebreider. Het instellen van het apparaat is eenvoudig, waarbij je het van voeding voorziet via een USB-C aansluiting en het apparaat configureert via het touchscreen of een mobiele app voor extra functionaliteiten zoals Wi-Fi-connectiviteit.

Als voorbeeld laat de video zien hoe je een spraakcommando kunt gebruiken om de kleur van een RGB LED te veranderen. Je zult het zelf moeten proberen om de beste resultaten te krijgen. Zoals vaak het geval is met dit soort apparaten, werkt niet alles meteen perfect, met misschien wat gevoeligheid voor omgevingsgeluiden en de gebruikelijke bug die af en toe optreedt bij het koppelen van Bluetooth. Het apparaat biedt ook een mute-functie om onbedoelde opdrachtherkenning te voorkomen en een eenvoudig installatieproces via de mobiele app. Na de installatie werkte het apparaat goed en kon ook het RGB LED licht direct vanaf een telefoon bedient worden.

Deze ESP32-S3 Box is snel op te zetten en biedt een enorm potentieel voor verschillende toepassingen. We kunnen niet wachten om te zien met welke interessante toepassingen mensen op de proppen komen zodra de ESP32-S3 Box versie 3 beschikbaar is. Bekijk de video hieronder:

Ontdek nog meer!

Wil je meer leren over elektronica? Bekijk de andere interessante educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts door extra onderwerpen te bekijken op ons Elektor YouTube-kanaal en ons Elektor Industry Youtube-kanaal.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze Elektor nieuwsbrief om een regelmatige bron van technische kennis en interessante ideeën te ontvangen.


Vertaling: Hans Adams